Arabische Catering

Laat je verleiden door de geurige en smaakvolle gerechten uit de Arabische keuken. Van sappige falafel en hummus tot geurige tajines en zoete dadels, elk gerecht biedt een unieke culinaire ervaring.

Hieronder vind u een greep uit ons uitgebreid menu. Voor vragen naar overige gerechten kunt u contact opnemen via de mail of telefoon. Of vul dit formulier in en dan nemen wij contact op met u.

Turkse catering

Klik op een afbeelding voor meer informatie

Aziatische catering

Falafel

Taboulé/tabouleh

Labneh

Couscous

Tajine

Falafel

Falafel (Arabisch: فلافل) is een gerecht uit de Levant, bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Volgens sommigen is het bedacht door Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te dienen. Falafel wordt ook wel van gedroogde tuinbonen gemaakt, eventueel met een handvol kikkererwten erdoor.

Taboulé/tabouleh

Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese en Syrische keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat vooral uit gesneden peterselie, tomaten, munt, met uien, bosui of sjalotten met wat bulgur. Het geheel wordt overgoten met olijfolie en citroensap en gekruid met zout, chilipeper, komijn, ketoembar,
Tabbūle betekent licht scherp in het “Oud”-Syrisch-Libanees-Arabisch.

Labneh

Labneh is een traditionele Midden-Oosterse zuiveldelicatessen gemaakt van uitgelekte yoghurt. Het heeft een romige, dikke textuur en een frisse, lichtzure smaak. Labneh wordt vaak geserveerd als dip, op smaak gebracht met olijfolie, kruiden zoals za’atar, en soms knoflook.

Couscous

Couscous is een veelzijdig en smakelijk gerecht uit Noord-Afrika, gemaakt van gestoomde semolina-griesmeelkorrels. Het heeft een lichte, luchtige textuur en een milde smaak die perfect samengaat met diverse ingrediënten. Couscous kan zowel warm als koud geserveerd worden, en is ideaal in salades, als bijgerecht of als basis voor hoofdgerechten met vlees, vis of groenten.

Tajine

Een tajine (Arabisch: طاجين, Berbers: ⵟⴰⵊⵉⵏ) is oorspronkelijk een stoofpot van aardewerk. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Tajine is een van de bekendste gerechten in de Marokkaanse keuken en kent haar oorsprong in de Berberse keuken. Met langzaam gegaarde ingrediënten, doordrenkt met geurige specerijen, biedt de tajine een rijke, diepe smaakbeleving.

Falafel

Tabouleh

Labneh

Couscous

Tajine


Falafel

Falafel (Arabisch: فلافل) is een gerecht uit de Levant, bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Volgens sommigen is het bedacht door Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te dienen. Falafel wordt ook wel van gedroogde tuinbonen gemaakt, eventueel met een handvol kikkererwten erdoor.

Taboulé/tabouleh

Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese en Syrische keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat vooral uit gesneden peterselie, tomaten, munt, met uien, bosui of sjalotten met wat bulgur. Het geheel wordt overgoten met olijfolie en citroensap en gekruid met zout, chilipeper, komijn, ketoembar,
Tabbūle betekent licht scherp in het “Oud”-Syrisch-Libanees-Arabisch.

Labneh

Labneh is een traditionele Midden-Oosterse zuiveldelicatessen gemaakt van uitgelekte yoghurt. Het heeft een romige, dikke textuur en een frisse, lichtzure smaak. Labneh wordt vaak geserveerd als dip, op smaak gebracht met olijfolie, kruiden zoals za’atar, en soms knoflook.

Couscous

Couscous is een veelzijdig en smakelijk gerecht uit Noord-Afrika, gemaakt van gestoomde semolina-griesmeelkorrels. Het heeft een lichte, luchtige textuur en een milde smaak die perfect samengaat met diverse ingrediënten. Couscous kan zowel warm als koud geserveerd worden, en is ideaal in salades, als bijgerecht of als basis voor hoofdgerechten met vlees, vis of groenten.

Tajine

Een tajine (Arabisch: طاجين, Berbers: ⵟⴰⵊⵉⵏ) is oorspronkelijk een stoofpot van aardewerk. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Tajine is een van de bekendste gerechten in de Marokkaanse keuken en kent haar oorsprong in de Berberse keuken. Met langzaam gegaarde ingrediënten, doordrenkt met geurige specerijen, biedt de tajine een rijke, diepe smaakbeleving.

Locatie

Kastanjeweg 145, 5401GW, Uden

Scroll naar boven