Turkse Catering
Ontdek de rijke smaken van de Turkse keuken, met heerlijke gerechten zoals kebabs, mezze en baklava. Elk gerecht is bereid met authentieke kruiden en ingrediënten die de essentie van Turkije vastleggen.
Hieronder vind u een greep uit ons uitgebreid menu. Voor vragen naar overige gerechten kunt u contact opnemen via de mail of telefoon. Of vul dit formulier in en dan nemen wij contact op met u.
Karnıyarık
Karnıyarık of Qarnıyarıq (letterlijk vertaald vanuit het Turks en het Azerbeidzjaans: ‘gespleten buik’) is een gerecht uit de Turkse keuken, bestaande uit aubergine gevuld met een mix van gebakken gehakte uien, knoflook, zwarte peper, tomaten, groene peper, peterselie en gehakt. Vaak wordt karnıyarık geserveerd met pilav.
Orman kebabı
Orman Kebabı, vertaald als “Bos Kebap” in het Nederlands, is een traditioneel Turks gerecht. Het is een stevige en smaakvolle stoofpot die meestal wordt gemaakt met lamsvlees of rundvlees, groenten en verschillende kruiden.
Köfte
Köfte is een wijdverbreid Turks vleesgerecht dat ontstond rond 1500 in het Ottomaanse Rijk. Het Perzische woord kūfta betekent vleesbal. Kort gezegd bestaat het gerecht dan ook uit vleesballen die ondergedompeld zijn in saus. De balletjes worden vooraf gestoofd, gebakken of gekookt voordat ze in de saus gaan. Soms wordt in plaats van vlees ook vis of groente gebruikt.
Baklava
Baklava is een beroemd Turks dessert dat bestaat uit meerdere lagen filodeeg gevuld met gehakte noten, en doordrenkt met een zoete siroop. Baklava is een geliefd dessert in Turkije en vaak geserveerd bij speciale gelegenheden en feesten.
Kilis tavası
Kilis Tavası is een traditioneel gerecht uit de stad Kilis in het zuidoosten van Turkije. Het is een smakelijke ovenschotel die bestaat uit fijngehakt lams- of rundvlees, vermengd met diverse groenten en kruiden. Het gerecht is vernoemd naar de stad Kilis, waar het zijn oorsprong vindt.
Karnıyarık
Karnıyarık of Qarnıyarıq (letterlijk vertaald vanuit het Turks en het Azerbeidzjaans: ‘gespleten buik’) is een gerecht uit de Turkse keuken, bestaande uit aubergine gevuld met een mix van gebakken gehakte uien, knoflook, zwarte peper, tomaten, groene peper, peterselie en gehakt. Vaak wordt karnıyarık geserveerd met pilav.
Orman kebabı
Orman Kebabı, vertaald als “Bos Kebap” in het Nederlands, is een traditioneel Turks gerecht. Het is een stevige en smaakvolle stoofpot die meestal wordt gemaakt met lamsvlees of rundvlees, groenten en verschillende kruiden.
Köfte
Köfte is een wijdverbreid Turks vleesgerecht dat ontstond rond 1500 in het Ottomaanse Rijk. Het Perzische woord kūfta betekent vleesbal. Kort gezegd bestaat het gerecht dan ook uit vleesballen die ondergedompeld zijn in saus. De balletjes worden vooraf gestoofd, gebakken of gekookt voordat ze in de saus gaan. Soms wordt in plaats van vlees ook vis of groente gebruikt.
Baklava
Baklava is een beroemd Turks dessert dat bestaat uit meerdere lagen filodeeg gevuld met gehakte noten, en doordrenkt met een zoete siroop. Baklava is een geliefd dessert in Turkije en vaak geserveerd bij speciale gelegenheden en feesten.
Kilis tavası
Kilis Tavası is een traditioneel gerecht uit de stad Kilis in het zuidoosten van Turkije. Het is een smakelijke ovenschotel die bestaat uit fijngehakt lams- of rundvlees, vermengd met diverse groenten en kruiden. Het gerecht is vernoemd naar de stad Kilis, waar het zijn oorsprong vindt.




